Nieuws

Japanse mijardair Yusaka Maezawa vliegt naar de maan met SpaceX

Elon Musk zal in 2023 de eerste personen in een baan rond de maan sturen. Yusaka Maezawa wil de kans gebruiken om unieke kunst te creëren met 6-8 andere artiesten.

 

Vorige week kondigde SpaceX aan dat het een eerste klant had geboekt voor een vlucht rond de maan, maar het bedrijf bleef toen mysterieus over zijn of haar identiteit. Daar kwam echter verandering in tijdens een live evenement dat gisteren plaatsvond in het hoofdkantoor van SpaceX in Los Angeles. Ondertussen is geweten dat de Japanse miljardair Yusaka Maezawa de eerste man in lange tijd zal zijn die de maan van dichtbij ziet.

 

Hier op aarde heeft Maezawa alvast niet veel meer te bewijzen. De ondernemer heeft een naam voor zichzelf gemaakt als muzikant, ontwerper, artiest, kunstverzamelaar en als oprichter en CEO van online modewinkel Zozotown. Genoeg reden dus om de ruimte te gaan verkennen tijdens een vlucht van zo’n 770 000 kilometer, die zo’n week zal duren.

 

 

Dit zal hij niet alleen doen, want hij kocht alle zitjes op de SpaceX BFR raket en het is zijn doel om 6-8 artiesten mee te nemen op zijn reis. “Het is mijn levenslange droom om naar de maan te gaan”, zei Maezawa. “Sinds ik een kind was inspireert de maan mij. Ze is altijd daar.” Het project kreeg de naam #dearMoon en Maezawa wil er verschillende kunstenaars de kans mee geven om unieke werken te creëren. Hij denkt dan aan regisseurs, schrijvers, fotografen, schilders, architecten…

 

Hoeveel Maezawa net betaald heeft voor de zitjes is niet bekend, maar Musk vertelde tijdens zijn presentatie wel dat klanten zoals Yusaka Maezawa van vitaal belang zijn voor het ontwikkelen van de BFR (Big Falcon Rocket). Naar schatting hangt daar een prijskaartje van zo’n 5 miljard dollar aan vast. Momenteel gaat nog maar 5% van de budgetten van SpaceX naar de ontwikkeling van de BFR.

 

 

De raket zal herbruikbaar zijn, zo’n 118 meter lang worden en voorzien zijn van 31 Raptor-motoren met elk 5400 ton aan stuwkracht om het schip van grond te krijgen. In de toekomst zal de BFR ook honderdduizend ton zware vrachten naar Mars moeten kunnen vliegen, mits het bijtanken onderweg in een nog te ontwikkelen ruimtestation. Een lancering naar Mars of zelfs naar de maan staat echter nog niet voor de deur en is pas gepland voor 2023, met de eerste testvluchten voorzien voor 2020.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business