Nieuws

Facebook neemt ‘director of human rights policy’ aan

Facebook maakt zich klaar om zijn platform in de toekomst beter te beschermen tegen de verspreiding van fake news en haatspraak. Nieuwe vacatures moeten daar bij helpen.

 

Facebook heeft een vacature geplaatst voor een director of human right policy in het hoofdkantoor van het bedrijf in Menlo Park, Washington DC. De functie heeft verschillende verantwoordelijkheden, waaronder werken rond het “voorkomen van conflicten” en “peace-building”.

 

Volgens Facebook blijft het bereik en de impact van het platform maar groeien en daarmee ook de verantwoordelijkheid van het bedrijf. Zo ook op het vlak van respect voor het individu en de mensenrechten van alle leden van Facebooks wereldwijde community. Meer specifiek heeft de job de volgende verantwoordelijkheden:

 

  1. Werken met productteams om er zeker van te zijn dat Facebook een positieve kracht is als het gaat om mensenrechten.
  2. Het representeren van Facebook bij belangrijke stakeholders zoals het publiek, de overheid en internationale instanties.
  3. Het sturen van onderzoek rond de verstoring van de mensenrechten via het platform.
  4. Het opstellen van beleid zodat mensen die slechte bedoelingen hebben, afgestraft kunnen worden.

 

Verder moet je voor de job meerdere talen kennen, veel kunnen reizen en minstens twaalf jaar ervaring hebben in publiek beleid, conflictpreventie, vrijheid van expressie en natuurlijk ook technologie.

 

Facebook kreeg de voorbije maanden al veel te verduren rond fake news en haatspraak op het platform en met deze vacature zet het dus alvast een stap in de goede richting. Volgens Facebook is dit ook nog maar het begin en dit lijkt te kloppen, want op hetzelfde moment nam het ook een public policy manager aan voor Franstalig Afrika.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business