Instagram parents

Digitaal welzijn is niet alleen een trend, maar een noodzaak die zich steeds meer opdringt. Vooral bij tieners is het belangrijk om zichzelf te beschermen tegen de rotte appels op social media. Instagram probeert bezorgde ouders bij te staan op een nieuwe informatiepagina.

Advertentie

De informatiepagina bevat onder andere info over wat Instagram nu precies is alsook korte handleidingen over de privacyinstellingen, het modereren (of uitschakelen) van comments, het instellen van een tijdslimiet voor de app en een oplijsting van vragen die kunnen worden gebruikt om inzicht te krijgen over hoe je kind de app precies gebruikt.

De pagina richt zich dus vooral op het beschermen van een persoonlijk account om zo te vermijden dat het kind slachtoffer wordt van pestgedrag op het platform. Een goed begin, maar we missen echter wat vragen die dieper ingaan op het negatieve aspect van Instagram, namelijk het onrealistische levensbeeld dat er wordt geschetst. Desalniettemin blijft het goed om te zien dat digitaal welzijn hoog op de maatschappelijke agenda staat.