Skype keert terug naar zijn roots met de laatste update van de app. Bellen, chatten, en video chatten is immers waar het echt om gaat.

Advertentie

Skype is de voorbije jaren al verschillende keren van design veranderd, vaak tot ergernis van de gebruiker. Vorig jaar introduceerde Microsoft nog de Highlights-functionaliteit, die de concurrentie moest aangaan met Snapchat en andere social media-platformen. Het bedrijf komt daar nu echter op terug. De volgende update zal komaf maken met dat deel van de app.

 

Peter Skillman, design verantwoordelijke van Skype, zei het volgende: “Het werd moeilijker om telefoongesprekken te voeren via Skype en de Highlights-functionaliteit sprak het merendeel van de gebruikers niet aan. Daarom wordt het tijd om een stap terug te nemen en de dingen te vereenvoudigen.”

 

Eenvoud is ongetwijfeld een van de belangrijkste aantrekkingspunten van de Skype. De klassieke versie van Skype (7.x en vroeger) is immers nog steeds enorm populair, ook al ondersteunt Microsoft de versie niet meer sinds 1 september van dit jaar.

 

Volgens Skillman heeft het bedrijf gekeken naar de manier waarop mensen Skype gebruiken en heeft het wereldwijd veel nieuwe concepten getest. Daarom zal de nieuwe Skype dichter aansluiten bij wat de eindgebruiker effectief wil: bellen, chatten, en video chatten. Hiervoor zal je nu drie tabs vinden aan de onderkant van je scherm. Het gaat om gesprekken, bellen, en contacten.

Of de veranderingen genoeg zijn om het gedeukte imago van Skype te verbeteren, valt nog te bezien. Concurrenten zoals WhatsApp, Slack, en Discord winnen immers snel aan populariteit.