Nieuws

Tesla haalt naar verluidt productiedoelen voor Model 3 niet 

Misschien haalt Tesla wel nog de vooropgestelde kwartaalcijfers.

 

Weet je nog toen Tesla er eind juni in slaagde om 5.000 model 3S-units per week van de band te laten rollen? Het bedrijf van de illustere Elon Musk had torenhoge verwachtingen voor de toekomst. Zo zou het bedrijf 1.000 wagens extra per week produceren tegen eind augustus. Eind augustus is inmiddels voorbij. Weg zijn de opblaasbare flamingo’s. Ze hebben nu plaats geruimd voor pumpkin spice lattes. Tijd dus om te evalueren hoe Tesla het ervan af heeft gebracht.

 

Volgens een bron van Electrek, heeft Tesla in de laatste week van augustus 4.300 Model 3-units geproduceerd, 1.700 minder dan zijn vooropgestelde streefdoel. De elektrische wagenfabrikant kan nog steeds het productiedoel van dit kwartaal halen, al zal het de cijfers voor het Model 3 waarschijnlijk niet van de daken schreeuwen.

 

Het was altijd al de vraag of Tesla er wel effectief in zou slagen om het productietempo van 5.000 auto’s per week aan te houden. De mijlpaal van eind juni werd beschouwd als een uitschieter en lijkt niet helemaal representatief te zijn voor globale productieresultaten van Tesla.

 

Tesla komt de afgelopen weken al behoorlijk vaak in het nieuws. Een aantal weken geleden zorgde CEO Elon Musk voor een opstootje van paniek bij de investeerders nadat hij op Twitter had voorgesteld om Tesla van de beurs te halen. Een week geleden liet de Tesla-baas echter weten van die plannen af te zien omdat een dergelijke zet ‘te veel werk met zich zou meebrengen’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business