De Google Assistant heeft de nodige taalcursussen gevolgd voor de nieuwste update. Vanaf nu kunnen gebruikers in twee talen tegelijk tegen de digitale assistent spreken.

Advertentie

 

Meerdere talen begrijpen en spreken vormt voor de mens soms al een probleem. Ook de Google Assistant kon je maar in een taal tegelijk commando’s geven, maar daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Google heeft immers op de IFA-beurs bekendgemaakt dat je hun digitale assistent voortaan (beperkt) in twee talen tegelijk kan bedienen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor meertalige families of bij het aanleren van een nieuwe taal.

 

Deze meertaligheid is meteen beschikbaar in de nieuwste update, maar is voorlopig nog niet beschikbaar voor alle talencombinaties, al is dit wel het uiteindelijke doel van Google. Na deze eerste taalupdate zal de nieuwe functie van de Google Assistant te gebruiken zijn voor het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Japans. De digitale assistent weet dus nog geen Nederlands te combineren met een andere taal, maar dit is niet geheel onverwacht aangezien hij pas sinds een maand Nederlands is beginnen spreken.

 

Hoe deze meertalige Google Assistant in de praktijk zal werken, kan je bekijken in onderstaande demovideo.

Advertentie