Nieuws

IFA: Lenovo Yoga Book C930 ruilt toetsenbord in voor E Ink-display

De Lenovo Yoga Book C930 is gisteren onthuld op de technologiebeurs IFA. Deze laptop is uitgerust met een E Ink-display in de plaats van een traditioneel toetsenbord.

De technologiewereld staat in rep en roer tijdens de IFA-beurs in Berlijn en ook Lenovo heeft zijn steentje hieraan bijgedragen. Zij hebben namelijk gisteren hun nieuwe laptop onthuld, de Lenovo Yoga Book C930. Waar de Yoga Book A12 twee jaar geleden het traditionele toetsenbord inruilde voor een touchscreen dat ook gebruikt kon worden om te tekenen, gaat deze nieuwe laptop nog een stapje verder met een E Ink-display.

De Lenovo Yoga Book C930 bevat nog steeds een tweede display net zoals zijn voorganger, maar deze heeft de nodige updates meegekregen. Het digitale toetsenbord in die display heeft bijvoorbeeld wat aanpassingen meegekregen, waardoor dat makkelijker in gebruik is, ook al blijft het wat wennen aan het gebrek aan fysieke toetsen. De grootste nieuwigheid is weliswaar de overstap naar E Ink. De E Ink zorgt ervoor dat de display eruitziet en gebruikt kan worden zoals echt papier, waardoor de laptop voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Ook kan je de laptop dubbel plooien om te gebruiken als E-reader, waarbij de E Ink ervoor zorgt dat het aangenamer wordt om te lezen en minder vermoeiend is voor je ogen. Voor studenten kan de laptop ook handig zijn, aangezien hij goed te vervoeren is en hij hen toelaat om notities “op papier” te nemen zonder daarvoor een cursusblok te moeten meenemen.

Het digitale toetsenbord heeft daarnaast wat updates gekregen om meer aan te voelen als een fysiek toetsenbord. Zo is het uitgerust met een AI met sensorische feedback op het vlak van vibratie en geluid. Hierdoor zou de display je het gevoel moeten geven van een echt toetsenbord. Bovendien zal de AI na een tijdje een persoonlijk toetsenbordpatroon opstellen op basis van je invoer. Deze technologie zal je geen woordsuggesties geven, maar je nauwkeuriger laten typen. Als je bijvoorbeeld de neiging hebt om steeds de p-toets in de linkerbovenhoek aan te raken, dan zal de AI na verloop van tijd zeker weten dat je die toets bedoelt, ook al komt je vinger in de buurt van een andere toets.

Tot slot zit er aan de binnenkant van de Lenovo Yoga Book C930 een Intel Core i5-processor of Core M-processor, heeft hij vier gigabyte geheugen, 258 gigabyte SSD-opslag en displays van ongeveer 10 inch. De laptop komt in oktober op de markt en heeft een prijskaartje van €999.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business