CEO Tim Cook liet zich op dinsdag 121 miljoen aan Apple aandelen uitbetalen en is goed op weg om miljardair te worden.

Advertentie

Apple CEO Tim Cook liet zich recentelijk 121 miljoen dollar aan aandelen uitbetalen, dat valt te lezen in documentatie van het Amerikaanse SEC. Het bedrag zou door Cook vooral gebruikt zijn om belastingen te betalen.

Toen Tim Cook in 2011 Apple overnam, kreeg hij een groot aantal aandelen ter beschikking bovenop zijn salaris, dat zo’n 3 miljoen dollar was in 2017 en met bonussen zelfs opliep tot bijna 13 miljoen dollar. Elk jaar komen daar nieuwe aandelen bij als het bedrijf het beter doet dan twee derde van de bedrijven op de S&P index.

Deze index wordt bepaald op basis van de marktwaarde van de top 500 bedrijven op de NY Stock Exchange en NASDAQ. Apple staat momenteel op 1 in de lijst met een marktwaarde van meer dan 1 biljoen dollar. In totaal heeft Cook zo al 650 miljoen dollar aan aandelen verzameld en dit maakt hem een van de best betaalde tech CEO’s ter wereld. Enkel Facebook oprichter Mark Zuckerberg (1,2 miljoen) doet het beter. Snap CEO Evan Spiegel (638 miljoen) en Sundar Pichai van Google (404 miljoen) zitten hem echter wel op de hielen.

Cook liet in het verleden al weten een groot deel van zijn fortuin te willen wegschenken aan het goede doel. Een populaire trend binnen tech, zo tekenden Bill Gates en Mark Zuckerberg bijvoorbeeld The Giving Pledge, waarin ze beloven 99% van hun fortuin weg te schenken.

Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.