Nieuws

Microsoft OneDrive zorgt voor zoekbare videotransscripties

En het beveelt ook documenten aan op basis van je werkgewoontes!

 

Het is je ongetwijfeld al eens overkomen: je wil een belangrijk stukje informatie opzoeken uit een video, maar kan je niet herinneren wanneer het precies werd gezegd.

 

Geen nood; Microsoft heeft daar nu iets op gevonden. De technologiegigant introduceert nu het principe van ‘media searching’ in OneDrive. Media searching maakt handig gebruik van AI bij de transscriptie van audio en video’s.

 

De feature zal de quotes uit de video- of de audiofile tonen naast de media viewer. Daarnaast zul je er ook een zoekbox vinden waarin je je gewenste zin meteen kan opsnorren.  

 

Microsoft beloofde daarnaast ook een fileview voor zowel OneDrive en Office.com die, je relevante files zal aanraden, afgaande op je werkgewoontes, je collega’s en het werk dat je op Microsoft 365 uitgevoerd hebt.

 

Je zal ook ‘intelligente deelverzoeken’ krijgen. Als je bijvoorbeeld tijdens een meeting foto’s hebt genomen, zal de OneDrive mobiele app je vragen of je die foto’s ook wilt delen met je collega’s die ook die vergadering hebben bijgewoond.  

 

De AI-transscriptie kan Microsoft in combinatie met de OneDrive AI-fotozoekfunctie wel eens voorzien van een sterk competitief voordeel, voornamelijk dan in de zakelijke wereld.

 

Zoeken met behulp van kunstmatige intelligentie is weliswaar niet nieuw, maar door er ook zoekbare content aan toe te voegen, verhoogt Microsoft aanzienlijk het gebruiksgemak voor haar consumenten.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business