Nieuws

Ook YouTube heeft nu timemanagementtools

YouTube doet mee met de trend om gebruikers bewust te maken van hun sociale mediagebruik. Het platform heeft voortaan ook eigen timemanagementtools zoals o.a. Instagram en Facebook.

Zowel Facebook, Instagram als Google hebben een nieuw gegeven geïntroduceerd in onze technologiesamenleving. De drie bedrijven bieden nu stuk voor stuk timemanagementtools aan in hun producten. Ook YouTube blijft niet achter op dit vlak en heeft nu ook eigen tools ontwikkeld waarmee gebruikers hun tijd op het platform beter kunnen controleren.

In de VS kunnen gebruikers van Facebook en Instagram reeds een maand beter controleren hoeveel tijd zij doorbrengen op de platforms. Deze tools laten hen toe om te raadplegen hoeveel tijd zij per dag besteden aan de platform en laten hen limieten instellen waarna de apps een melding zullen geven. Ook de nieuwe versie van Android bevat een functie genaamd “Digital Wellbeing” zodat gebruikers zich meer bewust worden van hun smartphonegebruik.

Ook YouTube pakt nu uit met vergelijkbare timemanagementtools voor hun gebruikers. Via je account kan je nu onder “time watched” bekijken hoeveel minuten/uren aan video’s je die dag, de dag ervoor of de afgelopen week hebt bekeken. Verder kan je ook je dagelijks gemiddelde zien en, net zoals op de andere platforms, limieten instellen zodat je eraan herinnerd wordt af en toe een pauze in te lassen. Let er echter wel op dat je je videogeschiedenis laat bijhouden door YouTube, aangezien de tools zich hierop baseren. Tot slot gebruiken de tools wel gegevens van je gebruik van YouTube TV, maar niet van YouTube Music.

Ga jij straks een kijkje nemen bij de timemanagementtools of word je liever niet geconfronteerd met je kijkgedrag? Voor de geïnteresseerden, bij mij ziet het er momenteel zo uit:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business