Nieuws

Dongles zijn bestverkopende Apple-product bij Best Buy

Apple doet naarstig zijn best om een draadloze toekomst in een stroomversnelling te brengen, maar uit de verkoopcijfers van de Amerikaanse keten Best Buy blijkt dat Apple zijn tijd wat vooruit is.

Sinds de iPhone 7 is de hoofdtelefoonaansluiting officieel verleden tijd. Wie nog steeds een jack-aansluiting nodig heeft om muziek te luisteren, is daarom genoopt om een dongle aan te schaffen. De nieuwe MacBook’s beschikken dan weer enkel over USB C-aansluitingen, waardoor menig MacBook-gebruiker sindsdien met een imposant arsenaal dongles rondloopt.

Het blijkt dat veel mensen nog niet klaar zijn voor de toekomst die Apple voor ogen heeft, want uit een rapport van Ceros blijkt dat de bestverkopende Apple-producten bij Best Buy van de afgelopen twee jaar dongles betreffen. Concreet gaat het om de ‘3.5mm jack naar Lightning’ dongle en ‘USB-C naar Lightning’ kabel die met de prijzen gaan lopen.

Een kanttekening bij de verkoopcijfers is dat iPhone-verkopen niet worden meegerekend. De reden hiervoor is echter onduidelijk. Hoe dan ook blijft de dongle het populairste Apple-accessoire dat Best Buy verkoopt. In kwartaal 2 van 2018 is Apple’s draadloze AirPod-headset echter het bestverkochte Apple-product. Mogelijk is de draadloze toekomst nu effectief uit zijn startblokken geschoten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business