Nieuws

OPPO R17 Pro gepresenteerd, eerste smartphone met een 3D-sensor op de achterkant geplaatst

OPPO is ‘on roll’, het bedrijf heeft de afgelopen weken een behoorlijk gamma aan toestellen van de band laten rollen. Zo is ook de OPPO R17 Pro een van de toestellen die het bedrijf nu weer heeft gelanceerd.

OPPO, en daarbij vooral het moederbedrijf BKK, lijkt de afgelopen maanden niet moeilijk te doen over een potje innovatie. Ook bij de OPPO R17 Pro die vandaag officieel ter wereld kwam is duidelijk zichtbaar dat de trukendoos ook hier weer open is getrokken. Het gaat daarbij om de eerste smartphone wereldwijd die een 3D-sensor bevat aan de achterkant, waarmee je 3D foto’s kan schieten aldus OPPO.

Augmented Reality

De 3D sensor maakt gebruik van een techniek welke eerder al gevonden kon worden bij fabrikanten zoals Vivo, een dochtermerk van BKK Electronics. Het gaat daarbij om de TOF – ofwel Time Of Flight – technologie. Door middel van deze technologie kan er met lazerstralen nauwkeurig de afstand tussen de telefoon en objecten gemeten worden. Op hoeveel punten de technologie van OPPO de afstand kan bepalen is niet bekend.

Waar OPPO vooral in lijkt te gaan op het 3D effect voor foto’s, is het misschien nog wel veel belangrijker om mee te nemen hoe deze techniek kan werken bij AR. Door het nauwkeuriger kunnen meten van afstanden zal Augmented Reality in de toekomst ook veel nauwkeuriger zijn, en daardoor tegelijkertijd ook een stuk bruikbaarder. Zo kunnen 3D objecten een stuk nauwkeuriger geplaatst worden als de juiste afmetingen aanwezig zijn.

Gewoon een smartphone

Naast de bijzondere 3D-sensor aan de achterkant is het verder ook gewoon een smartphone. Het toestel bevat de Qualcomm Snapdragon 710 SoC, welke dicht tegen Qualcomm’s high-end SoC’s weet aan te kruipen. Verder is er maximaal 8 GB RAM en 128 GB interne opslag aanwezig in het toestel. Om deze onderdelen tevens van stroom te voorzien is er een 3.700 mAh batterij aanwezig, verdeeld over 2 losse cellen van 1.850 mAh. Deze verdeling is nodig voor VOOC-charge die door de twee losse cellen meer dan twee keer zo snel kan laden, met een theoretische snelheid van maximaal 50W.

Het scherm in de OPPO R17 Pro is niet geheel hetzelfde als het paneel in de OPPO R17, die recent nog werd gelanceerd. Het gaat om een 6.4-inch AMOLED-paneel uit de fabrieken van Samsung. De panelen hebben een resolutie van 1080 x 2340 en een 19:9 beeldverhouding. Opvallend is de kleine notch, waarmee OPPO af lijkt de doen van de grote scherminkepingen die het recent nog op de markt bracht. De kans is daarbij groot dat deze wijzigingen binnen afzienbare tijd ook in toestellen van OnePlus terecht zullen komen.

Camera’s

[related_article id=”227020″]

Naast – of beter gezegd: boven – de 3D-sensor aan de achterkant van het toestel zijn twee camerasensoren terug te vinden. Eenmaal een 12 Mp-sensor met een variabel aperture. Het gaat daarbij om een vergelijkbare opstelling als wat terug te vinden was bij de Samsung Galaxy S9 en Note 9. De aperture is namelijk ook variabel tussen f/1.5 en f/2.4, tevens is de sensorgrote met 1/2,55″ vergelijkbaar met deze van de Samsung toestellen. Of OPPO dezelfde sensor in handen heeft weten te krijgen is niet bekend. De tweede sensor is mogelijk een bekende van OPPO, zo was deze misschien al te vinden in de OPPO R11 en OnePlus 5T.

Beschikbaarheid

De OPPO R17 Pro is vanaf oktober in thuisland China te koop voor omgerekend ongeveer 540 euro, inclusief belastingen. Of OPPO het toestel ook in de Benelux gaat voeren is nog niet bekend, het bedrijf is in elk geval wel midden augustus van start gegaan met officiële verkoop van haar toestellen in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business