Logitech MX Vertical

Verschillende merken kwamen al met verticale muizen om problemen met je pols te voorkomen of verhelpen. Zo nu ook Logitech met de MX Vertical, onderdeel van de high-end MX-lineup van muizen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Wie zit er niet minimaal een keer per week een aantal uur per dag achter de computer? Vooral zodra je meerdere dagen per week achter de computer werkt kan het gebruik van een conventionele muis leiden tot RSI, zo zeggen verschillende onderzoekers. Door de gehele dag je polsen te bewegen in plaats van je gehele arm lijdt dit tot een vermoeide pols, wat na herhaaldelijk te gebeuren ernstigere gevolgen kan hebben. Verschillende merken kwamen al met de speciale verticale muizen die dit op moeten lossen, zo ook nu Logitech.

 

Waar de conventionele muizen dus recht zijn, is dat bij de MX Vertical juist niet het geval. De muis staat immers in een (niet verstelbare) hoek van 57 graden. Daarmee wordt volgens Logitech de houding die je hand aanneemt bij een handdruk nagebootst. In deze houding worden je spieren en pezen het minste belast, wat zorgt voor een mindere belasting bij dagelijks gebruik. Overigens zal je niet zomaar van de muis afglijden, Logitech heeft de muis van een rubberen coating voorzien.

Knoppen

Ondanks dat het een ‘speciale’ muis is, valt deze nog altijd binnen de MX-lijn van het bedrijf. Dat maakt dat het extra functionaliteit krijgt die veel andere muizen niet hebben. Zo kan je gemakkelijk drie apparaten bedienen met een muis zonder het wisselen van de Logitech Unifying USB-stick. Op het gebied van knoppen is het dan verder weer een normale muis, de linker- en rechtermuisknop zitten aan de rechter kan van de muis. Daar zit ook direct het scrolwiel welke overgeheveld is uit andere Logitech muizen. De dpi-switch is ook weer aanwezig voor sensor die operationeel is tussen 400-4000 dpi.

Logitech MX Vertical - 1

Ik noemde al even de Logitech Unifying USB-stick, deze wordt standaard meegeleverd om de muis te verbinden. Ook is het mogelijk om de muis via Bluetooth LE te verbinden met je apparaten. De batterijduur ligt op maximaal 4 maanden, maar de muis zou met één minuut opladen genoeg batterijduur moeten winnen om weer drie uur te werken. De muis wordt overigens opgeladen via USB-C.

Prijzen en beschikbaarheid

Logitech geeft een adviesprijs op van 109 euro, vergelijkbaar met de andere Logitech MX muizen. Een officiële datum waarop de muis beschikbaar zou moeten zijn geeft Logitech niet. Wel wijzen verschillende webshops, waaronder bol.com, op 28 september als datum waarop de muis voor het eerst beschikbaar is.