Nieuws

Nokia’s “The most awaited phones” zijn de Nokia 5.1- en 6.1 Plus

Nokia heeft eerder dit jaar de Nokia 5.1 en 6.1 op de markt gebracht. HMD Global heeft nu twee kleine upgrades van beide toestellen onthuld in de vorm van de Nokia 5.1 Plus en de Nokia 6.1 Plus.

Sinds vorige week was er onder veel leden van de journalistiek de vraag bekend: wat bedoelt Nokia nu daadwerkelijk met ‘The most awaited phone.’ Daarbij kan je aan veel verschillende zaken denken, maar de Nokia 9 zou daar toch bovenuit springen. Opvallend was echter hoe weinig er over het toestel bekend is. Nu dit ook niet zo blijkt te zijn verklaard het wel een hoop. Wat Nokia dan wel heeft onthuld in New Delhi? Nou, de twee langverwachte Nokia 5.1- en 6.1 Plus toestellen.

HMD, de eigenaar van de huidige overblijfselen van Nokia Mobile, heeft de hoger gepositioneerde varianten van de Nokia 5.1 en 6.1 onthuld. Deze toestellen zijn inmiddels al ruimschoots in de Benelux verkrijgbaar, en kregen in China al opvolging in de vorm van de Nokia X5 en X6. Niet al te opvallend heeft het bedrijf deze toestellen nu ook naar India gebracht, enkel onder een andere naam.

Nokia 5.1 Plus

Om maar te beginnen met de hoger gepositioneerde variant van de Nokia 5.1 Plus. Het is een behoorlijk opgeblazen variant op het gebied van de specificaties. Het toestel krijgt namelijk een MediaTek Helio P60 SoC, waar de Nokia 5.1 het moet doen met de Helio P18. Ook heeft het toestel met 3 GB RAM een extra GB RAM verkregen. Op het gebied van opslaggeheugen heeft het toestel 32 GB wat nog uitbreidbaar is met een 400 GB microSD kaartje. Dit alles krijgt stroom uit een 3.060 mAh batterij, wat voor in zijn segment zeker niet mis is.

Aan de voorkant bevindt zich een 5.86-inch IPS lcd-scherm met een HD+ resolutie en een 19:9 beeldverhouding. Dat maakt ook direct duidelijk dat het toestel, net als de Nokia X5, een notch bevat. Deze lijkt op de persafbeeldingen vrijwel afwezig, maar is er wel. In de notch is de 8 Mp selfiecamera aanwezig samen met de speaker voor telefoongesprekken. Aan de achterkant bevinden zich nog twee sensoren, een 13 Mp sensor met PDAF plus een 5 Mp dieptesensor voor portrait modus. Het toestel bevat qua aansluiting een USB-C poort om op te laden, evenals een audiopoort om bedraad te kunnen genieten van muziek en gesprekken.

Nokia 6.1 Plus

Net als bij de Nokia 5.1 Plus is de Nokia 6.1 Plus gebaseerd op de Nokia X6. Veel nieuwigheden zijn er helaas dan ook niet. Dat maakt het echter niet minder mooi dat het toestel voortaan gebruik maakt van de Qualcomm Snapdragon 636, waar de Nokia 6.1 nog gebruik maakt van de Snapdragon 630. De hoeveelheid RAM blijft gelijk met 4 GB LPDDR4. Opslaggeheugen voor het toestel komt neer op 64 GB eMMC 5.1 in combinatie met de mogelijkheid om er nog een 400 GB microSD kaartje in te pluggen. De batterij, met een grootte van 3060 mAh is gezien de specificaties van het toestel ietwat klein gezien dezelfde batterij ook in de Nokia 5.1 Plus zit.

Het 5.8-inch scherm met een 19:9 beeldverhouding en Full-HD+ resolutie zal de batterijduur verder ook niet verbeteren. Ook op de Nokia 6.1 Plus is een notch aanwezig, ditmaal wel een stuk minder breed en daardoor ook minder opvallend. Ook hier zit weer de selfiecamera in verwerkt, al heeft deze nu wel een hogere 16 Mp resolutie meegekregen. De standaard camera aan de achterkant is een 16 Mp exemplaar, ook ditmaal gekoppeld aan een 5 Mp tweede sensor. Deze sensor is echter niet geoptimaliseerd als dieptesensor, maar kan enkel zwart-wit foto’s schieten. Door het samenvoegen van deze foto’s hopen fabrikanten meer details in foto’s te kunnen verwerken.

Benelux

De vraag of deze toestellen naar Europa komen kan waarschijnlijk met een ‘ja’ beantwoord worden. De pagina van de Nokia 5.1 Plus is immers al vertaald naar het Nederlands, en er is weinig te zeggen voor het vertalen van een productpagina als het toestel niet deze kant op komt. De productpagina van de Nokia 6.1 Plus is er nog niet in het Nederlands, maar de kans is groot dat ook dat toestel naar de Benelux toe zal komen.

Prijzen van de Nokia 5.1 liggen in de Benelux op 199 euro, waar de Nokia 6.1 een adviesprijs heeft van 299 euro. De kans is klein dat deze toestellen onder dit prijspunt beschikbaar zullen komen, wat de prijzen wel zullen zijn als ze al deze kant op komen is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business