windows 10

Microsoft heeft met de nieuwe Windows Insiders build een tipje van de sluiers opgelicht betreffende een nieuwe grote update van Windows 10. Deze zal in september verschijnen voor Windows Insiders.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Microsoft is sinds de start van Windows 10 met steeds meer verschillende namen bezig. Gezien eerdere besturingssystemen nooit zo vaak grote updates ontvingen verloopt dit nog niet altijd even vloeiend. Microsoft heeft met de net nieuw onthulde build, met buildnummer 17741, in elk geval wel het een en ander ‘bekend gemaakt’ over de aanstaande grote update. Deze zal, zoals het er nu uit ziet, in september worden uitgerold naar Windows Insider gebruikers.

 

Waar Redstone 5 tot nu toe bekend bleef staan als 1803, de releasedatum van de vorige grote update, heeft Microsoft deze nu eindelijk aangepast. De eerste twee cijfers veranderen daarbij enkel bij de jaarwisseling, en de laatste twee cijfers staan voor de maand waarin de build naar Windows Insiders gaat. De nieuwe build heeft dan ook de 1809 typeaanduiding meegekregen, een bevestiging van de onthulling van Redstone 5 in september dit jaar.

Volgend jaar

Net als voor de update in september laat Microsoft in de typeaanduiding enige verwijzing naar Redstone vallen. Dat maakt het voor de meeste gebruikers nog onoverzichtelijker dan het al was. De update voor maart 2019 is vooralsnog gelabeld als 19H1, waarbij H1 staat voor de 1e helft van 2019. Of Microsoft dit nog gaat veranderen naar 1903 blijft onduidelijk. Mogelijk dat Microsoft met de typeaanduiding 19H1 voor Windows 10 meer vrijheid wilt creëren voor de maand waarin de update live gaat naar Insiders.