OpenSignal

OpenSignal heeft de netwerken van België weer onder de loep genomen om de snelheden te vergelijken. Base lijkt op het gebied van pure snelheid te winnen, maar moet Proximus en Orange voor zich laten op andere gebieden.


 

OpenSignal is wereldwijd een van de grootste en meest onafhankelijke testbureaus als het gaat om het testen van de snelheden van mobiele netwerken. Ook in België wordt er met veel apparaten snelheidstesten gedaan. In totaal deden tussen 1 mei en 29 juli 10.098 apparaten mee aan de testen van OpenSignal. Daaruit is nu het snelheidsrapport voor augustus komen rollen met opvallende resultaten.

 


Het eerste, en mogelijk wel meest opvallende, resultaat is dat Base in totaal 5 Mbps toevoegde aan de maximale 4G-snelheid van het netwerk vergeleken met de rapportage eerder dit jaar. Daarmee komt Base tot een downloadsnelheid van 45 Mbps, wat volgens OpenSignal een van de hoogst gemeten 4G-snelheden is wereldwijd. Internetsnelheden van Proximus stegen ook lichtelijk ten opzichte van de metingen van maart met 4 Mbps. De snelheden van Orange daalde echter over de gehele linie met ongeveer 4 Mbps. Opvallend, en het is dan ook de vraag wat Orange aan haar netwerk heeft veranderd wat deze lagere snelheden veroorzaken.

Uploaden

Bij het uploaden kwam Proximus duidelijk als winnaar uit de bus met een uploadsnelheid van 14.36 Mbps, waar Orange en Base op respectievelijk 13.08- en 12.73 Mbps zitten. Op het gebied van dekking beginnen de drie netwerkproviders tegen de 85 procent aan de lopen, hoeveel dit nog zal stijgen gezien de komst van 5G is de vraag.

 

Op het gebied van de latency van 4G weet Proximus wederom een overwinning te boeken. Het bedrijf weet met haar 4G-netwerk onder de 30s te blijven, waar zowel Orange als Base boven de 30s latency uitkomen.