whatsapp

Vanaf november dit jaar zal de back-up van je whatsapp-gesprekken geen opslagruimte meer in beslag nemen op je Google Drive. Voor wie een smartphone heeft met een lage tot matige capaciteit kan dat een goede zaak zijn. Toch zijn er ook nadelen verbonden aan die schijnbaar fijne aankondiging.

 

Zo worden je opgeslagen bestanden in je WhatsApp-gesprekken verwijderd als je in het afgelopen jaar niet minstens eén keer een back-up van die bestanden hebt gemaakt. De update geldt trouwens enkel voor Android.   

 

Heb je ooit al eens die ergerlijke melding ‘geheugen vol’ gekregen op je smartphone? Vast wel. Naar alle waarschijnlijk ben je daarna bij je instellingen ook op zoek gegaan naar de grote schuldige. In sommige gevallen zijn het videobewerkingsapps of een overvolle galerij met selfies. 

 

Vaak is WhatsApp de grote opslagslokop. Je verzameling berichten, gifs en video’s worden daar namelijk ook nog eens opgeslagen, zelfs als je die uit je galerij verwijderd hebt.  

 

Die kostbare herinneringen hoef je binnenkort niet meer te verwijderen om extra ruimte op je telefoon vrij te maken. WhatsApp en Google hebben namelijk de handen in elkaar geslagen om Android-gebruikers van extra opslagruimte te voorzien.  

 

De overeenkomst tussen de internetgigant en het berichtenplatform zal ingaan vanaf 12 november. Hoe die extra opslagruimte precies in zijn werk zal gaan? Google zal de back-up van WhatsApp namelijk niet meetellen als gebruikte ruimte in je cloudopslag.  

 

Daardoor moeten WhatsApp-gebruikers ook geen opslagruimte afstaan om hun gesprekken te bewaren. Om voordeel te slaan uit de overeenkomst, moet je er wel voor zorgen dat je ten minste een keer per jaar een back-up van je WhatsApp-bestanden maakt.  

Als iPhone-gebruiker kan je niet genieten van de deal tussen WhatsApp en Google. Dat hoeft in feite ook niet. Apple heeft namelijk een eigen opslagdienst, de iCloud. Daardoor lopen Apple-gebruikers ook geen gevaar dat hun back-up automatisch verwijderd wordt.  

Toch kan het nooit kwaad om af en toe een back-up te maken van je WhatsApp-bestanden. Zo raak je die fijne herinneringen alvast niet kwijt.