Uber heeft naar verluidt 781 miljoen euro verloren in het tweede kwartaal van 2018. Voornamelijk het zelfrijdende segment van het taxiplatform zorgt voor de grote verliezen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Volgens Bloomberg wist Uber wel 2.4 miljard euro aan inkomsten te genereren in het tweede beurskwartaal, maar tekende het taxiplatform wel een verlies van 781 miljoen euro op door een groeiend aantal investeringen.

 

Uber is niet beursgenoteerd, maar kiest er toch voor om haar kwartaalcijfers mee te delen aan investeerders en het grote publiek. Uit de laatste cijfers blijkt nu dat het taxiplatform groeipijnen ondervindt van haar internationale expansie.

 

De cijfers staan in schril contrast met die van het vorige kwartaal. Toen wist Uber nog een sterke winst op te tekenen door de beslissing om sommige van haar ondernemingen in Zuidoost-Azië en Rusland aan lokale rivalen door te verkopen.

 

Volgens Bloomberg past Uber-CEO Dara Khosrowshahi het ethos “groei boven winst” toe. Dat heeft echter wel pijnlijk duidelijk gemaakt dat het zelfrijdende segment van het taxiplatform in slechte papieren zit. Zo zou dat tot 200 miljoen dollar per kwartaal verlies lijden.

 

Ondertussen onderneemt Khosrowshahi pogingen om Uber steeds meer te diversifiëren. Zo was er eerder dit jaar de overname van deelfietsbedrijf Jump, en plant Uber om een deelplatform voor elektrische scooters aan haar folio toe te voegen.