Nieuws

Google is nu bezig met het uitrollen van de uitgebreide ‘vertrouwelijke modus’ in Gmail

Gmail is een van de grootste online emaildiensten, deze wordt veelvoudig gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld G Suite. Met vertrouwelijke modus hoopt het bedrijf ook meer zakelijke gebruikers naar het platform te lokken.

Tijdens Google I/O in mei van dit jaar heeft Google verschillende nieuwe functies aangekondigd voor haar emailservice, Gmail. Bij veel van deze functies is het altijd nog afwachten wanneer en hoe de nieuwe functies uitgerold zullen worden. Zo was het ook de vraag wanneer de ‘vertrouwelijke modus’ van Gmail uitgerold zou worden, een functie die de service een stuk aantrekkelijker kan maken in zakelijk aspect.

Vertrouwelijk

Op de supportpagina van Google is veel terug te lezen over de vertrouwelijke modus. Zo kan een gebruiker van Gmail met de vertrouwelijke modus een einddatum zetten tot wanneer de email te lezen is. Ook kan een email of de bijlage worden afgesloten met een inlogcode, zo kan niemand bij de bijlage zonder dat de persoon over de code beschikt. Dit kan belangrijk zijn als het bijvoorbeeld om gevoelige documenten gaat, zoals een ID-kaart.

De code wordt overigens via een sms’je aangeleverd op het telefoonnummer die de zender opgeeft tijdens het verzenden. Enkel als de email naar een andere gebruiker met Gmail gaat kan er gekozen worden om zonder toegangscode verder te gaan. Gaat de email bijvoorbeeld naar een Outlook account dan is deze code altijd vereist.

Andere blokkades

Vertrouwelijke modus houdt daar echter niet op, want er zit niet enkel een wachtwoord op. Het is namelijk ook mogelijk om de ontvanger te blokkeren van het downloaden, kopiëren en het doorsturen van de email. Mocht een gebruiker toch eerder toegang willen ontzeggen tot de email dan is dit ook mogelijk, de andere gebruiker zal vanaf dat moment ook geen toegang meer kunnen verkrijgen.

Vooralsnog leek het erop dat de functie enkel beschikbaar kwam via de telefoon. De supportpagina van Google noemt echter ook de computer als mogelijkheid om de vertrouwelijke modus in te schakelen. De functie zal geleidelijk worden uitgerold naar alle gebruikers, zo geeft het Gmail team aan via Google+. Wanneer het daarbij voor iedereen beschikbaar komt is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business