In februari verdween de app voor LinkedIn-groepen plots uit de App Store. Aan het einde van de maand zien gebruikers deze functie eindelijk terugkeren in de hoofdapp van het platform.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Eerder dit jaar heeft Microsoft de afzonderlijke app voor LinkedIn-groepen stilzwijgend verwijderd. De app kende weinig succes en is al sinds februari nergens meer te vinden in de App Store. Sindsdien begon het bedrijf manieren te zoeken om groepen weer te integreren in de hoofdapp.

 

De geüpdatete groepen zullen bovendien nieuwe functies bevatten. Zo zullen reacties in de threadvorm mogelijk zijn en ondersteunen de groepen ook mediabestanden zoals video’s. Sommige van de oude functies zullen echter (tijdelijk) niet meer beschikbaar zijn, waaronder de mogelijkheid voor de administrator van de groep om berichten goed te keuren voor publicatie.

 

Door de toevoeging van groepen aan de hoofdapp zullen deze beter up-to-date blijven en meer voordeel halen uit het ecosysteem van het platform. LinkedIn-gebruikers zullen groepen waarschijnlijk opnieuw zien verschijnen in de hoofdapp aan het einde van de maand.