Nieuws

Amazon wil eigen ziekenhuizen oprichten

Segregatie is de wereld nog niet uit. in de VS wil Amazon namelijk centra oprichten waar personeel wordt bijgestaan met een eersteklas gezondheidszorg.

 

Wie denkt dat Amazon daarmee de liefdadige toer opgaat, heeft het grondig mis. De internetgigant wil namelijk op die manier de gezondheidskosten van haar personeel drukken. Dat liet de Amerikaanse zender CNBC weten op basis van twee anonieme bronnen.

 

De ziekenhuizen zouden bedoeld zijn voor personeel van de hoofdzetel van Seattle. In eerste instantie wilde Amazon het hele project nog outsourcen, maar uiteindelijk werd beslist om eigen gezondheidscentra op poten te stellen. Eind dit jaar zou een pilootproject opgestart worden voor een beperkt aantal werknemers. In 2019 zou dat pilootproject dan stukje bij beetje verder uitgebreid worden.

 

Amazon denkt daarmee voornamelijk – zo niet enkel – aan kosten drukken. Op die manier wil de internetgigant kosten uitsparen die het anders zou moeten neertellen aan verzekeraars en zorgverstrekkers.

 

Maar Amazon zal in de gezondheidscentra niet enkel voldonge feiten behandelen, het zal ook proactief handelen. De internetgigant zal begeleidingsprogramma’s rond meer diëten en lichaamsbeweging oprichten, wat naar hun redenering zal zorgen voor gezondere werknemers.

 

Dat gezondheidskosten een heikel punt zijn voor Amazon, is al langer bekend. In januari kondigde Amazon al aan dat het een partnership was aangegaan met de Amerikaanse grootbank J.P. Morgan Chase en Berkshire Hathaway om zo een kwalitatievere gezondheidszorg aan te bieden, maar om tegelijk om de kosten ervan te drukken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business