Nieuws

Tweet Elon Musk nader onderzocht door SEC

Elon’s tweet waarin hij oppert om Tesla van de beurs te halen zou hem wel eens duur kunnen komen staan.

 

Musk is een fervent twitteraar en kon het dinsdag niet nalaten om de wereld op de hoogte te brengen van zijn nakende plannen met Tesla. “Ik overweeg om Tesla van de beurs te halen voor 362 euro. Financiering al geregeld.”

 

Het pijnpunt daarbij zijn de woorden: “Financiering al geregeld” Dat zou een foutief feit kunnen zijn en zou ervoor kunnen zorgen dat de SEC hem onder beschuldiging stelt van het verkondigen van materiële onwaarheden.

 

Het is inderdaad hoogst ongewoon dat grote CEO’s Twitter aanwenden om belangrijke bedrijfsplannen te verspreiden. De SEC staat bedrijven wel toe om sociale media te gebruiken om zo belangrijke bedrijfsinformatie de wereld in te sturen.

 

Dat mag echter alleen gebeuren wanneer investeerder eerst op de hoogte worden gebracht van welke kanalen er zullen worden gebruikt om de boodschap te verspreiden.

 

Wall Streetanalisten zien niet meteen een goede afloop voor Musks avontuur. Verschillende analisten hebben er bedenkingen bij of Musk al dan niet in staat is om de nodige fondsen bijeen te schrapen voor zo’n deal, aangezien Tesla verlieslijdend is, bijna 10 miljard euro schulden heeft en hun obligaties niet positief gevalideerd worden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business