De eigenaar van de New York Stock Exchange lanceert zich op de cryptomarkt. Intercontinental Exchange, het moederbedrijf van de befaamde New Yorkse beurs, wil blijkbaar de directe concurrentie aangaan met Coinbase en andere populaire cryptobeurzen.

 

De beursbons zal een nieuw bedrijf oprichten, genaamd Bakkt, en zal samenwerken met Microsoft, MCG, Starbucks en anderen. Met die vereende krachten willen ze een geïntegreerd platform creëren dat consumenten en instellingen toelaat om digitale aanwinsten te kopen, verkopen, op te slaan en te spenderen.

 

Bakkt  

 

Bakkt zal zowel federale markten omvatten als applicaties van consumenten en handelaars. De Beurs noemde de samenwerking alvast een goed initiatief om “de evoluerende noden op de digitale markt te adresseren.” De nieuwe contracten zijn uniek in die zin dat ze echte bitcoins gebruiken in plaats van dollars.

 

Verschillende aanhangers van cryptomunten waren opgetogen over de ontwikkeling. Die zal naar alle waarschijnlijkheid ook leiden tot een grotere verspreiding van Bitcoin en cryptomunten en de legitimering van de markten.

 

Mogelijk zouden ook de prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten zouden daarmee wel eens de hoogte kunnen inschieten. Ironisch genoeg was Bitcoin altijd bedoeld als een alternatief voor het standaard financiële systeem.

 

Kritiek  

 

Dergelijke kritiek spreekt de beurs tegen. De New York Stock Exchange hoopt met de samenwerking de cryptomarkt ook groot te brengen. De markt staat nu eenmaal bekend om manipulatie en sterke volatiliteit.

 

Starbucks zal het platform gebruiken om haar klanten toe te laten digitale munten om te zetten in Amerikaanse dollars.

 

Jeffrey Sprecher, CEO van Intercontinental Exchange stelt dat hij “door gereguleerde en verbonden infrastructuur samen te brengen met institutionele en klantgerichte applicaties voor digitale assets, hoopt om internationaal vertrouwen op te bouwen.”

 

Hij vertelde er daar ook nog eens bij dat “milennials de traditionele financiële instellingen niet vertrouwen.” Om hun vertrouwen te winnen, moeten de bankiers daarom gebruik maken van valuta waar ze wel in geloven.

 

Grootse plannen 

 

Sprecher ziet het groots met de cryptomunt. “Bitcoin zou de bewegingsvrijheid van internationeel geld sterk versimpelen”, liet de CEO weten. “Bitcoin heeft zelfs het potentieel om de eerste internationale wisselmunt te worden.”