Nieuws

Google voegt ondersteuning voor 16 nieuwe talen toe aan Gboard

Google zelf beweert 18 talen toegevoegd te hebben, de ‘Android Police’ vond er slechts 16.

 

Google is stapsgewijs ondersteuning voor steeds meer talen aan GBoard aan het toevoegen. Gboard is het populaire Google keyboard voor iOS en Android. Vandaag heeft Google de Androidversie van haar keyboard geüpdatet met 18 extra talen. Op Google Support vind je een overzicht van alle talen die momenteel worden ondersteund. Dat zijn er meer dan 400.  

 

Android Police kon echter maar 16 nieuwe talen ontwaren. Dat zijn de volgende: Arabisch (golf), Buryat (Mongolië), Buryat (Rusland), Cornisch, Gondi (Devanagari), Grieks (Cyprus), Hakka, Hausa (Ghana), Khorasani Turks (Arabisch), Laag-Sorbisch, Mandeali, Mundari (Bengaals), Portugees (Macau), Shekhawati, Siberisch Tataars en Talisjisch (Rusland).  

 

Andere updates qua taalondersteuning zijn de Japanse ondersteuning voor Android TV en verbeteringen aan de Morsecode.  

 

De talen en regionale varianten die Google nu toegevoegd heeft aan Gboard, tellen niet altijd de meeste sprekers. Zo is Talisjisch een Iraanse taal die minder dan 500.000 native speakers telt, en wordt de Macanese variant van het Portugees nog minder gesproken: in 2014 telde de taal nog zo’n 6.200 sprekers.  

 

Het is een goede zaak dat Google de ondersteuning voor minder gesproken talen en regionale lingo’s uitbreidt en zo steeds inclusiever wordt.   

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business