Nieuws

Fitbit heeft sterk kwartaal aan Versa te danken

Fitbit oversteeg alle beursverwachtingen en verbaasde Wall Street in haar tweede kwartaal met een groei in aandelen van 3 procent. Die mooie cijfers zijn vooral te danken aan de hoge verkoopscijfers van de Fitbit Versa.

 

De verkoopcijfers van de Smartwatches waren goed voor zo’n 55 procent van de totale omzet van 300 miljoen dollar. Dat bedrag overstijgt ruim de verwachtingen van 246 miljoen euro.

 

Fitbit is een late toevoeging aan de smartwatchmarkt en krijgt te kampen met sterke concurrentie van onder andere Apple en Samsung.

 

Dit kwartaal behaalde Fitbit – mede dankzij de Versa – hogere cijfers dan de smartwatch opbrengsten van Samsung, Garmin en Fossil in Noord-Amerika samen.

 

Fitbit werkt samen met Chinese aannemers voor de ontwikkeling van de meeste van haar toestellen. Fitbit liet weten dat indien de voorgestelde Amerikaanse invoertarieven op Chinese goederen effectief ingevoerd zouden worden, dat wel een sterke weerklank zou hebben op haar materiaalkosten.

 

CFO Ronald Kisling liet tijdens een conference call met analisten weten dat Fitbit “op zoek is naar een manier om de impact van de invoertarieven te verlagen.”

 

Fitbit verwacht in haar derde kwartaal inkomsten tussen 320 miljoen euro en 337 miljoen euro.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business