Nieuws

Apple bereikt biljoenstatus

Gisteren bereikte Apple haar langverwachte biljoenstatus. Al een paar weken was die bijna legendarische kaap in zich voor de technologiegigant, maar gisteren was het eindelijk zover voor Apple.

 

Het geesteskind van Steve Jobs is daarmee het eerste bedrijf dat de biljoenstatus bereikt.  

 

De aandelen van het technologiebedrijf sprongen gisteren aan het einde van de dag een 2,9 procent. Dat zorgde ervoor dat Apple strandde op een marktkapitalisatie van 1.002 biljoen dollar.  

 

De resultaten van juni waren hogen dan verwacht en Apple heeft 20 miljard dollar van haar eigen aandelen teruggekocht.  

 

In een bedrijfsnota aan de meer dan 120.000 werknemers van Apple, laat CEO Tim Cook weten dat de beurwaardering van 1 biljoen een “belangrijke mijlpaal” is waar Apple-werknemers “met recht en rede trots op mogen zijn”. Hij liet wel verstaan dat het niet de belangrijkste maatstaf is voor het succes van Apple.  

 

“Financiële opbrengsten zijn enkel het resultaat van de innovaties van Apple, waarbij we steeds onze producten en onze klanten op de eerste plaats zetten en waarbij we steeds trouw blijven aan onze waarden”, aldus Cook in de memo. 

 

Het verhaal van Apple startte in 1976 in de garage van medeoprichter Steve Jobs en heeft sindsdien gaandeweg vriend en vijand weten te verbazen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business