Het hoofd beveiliging van Facebook, Alex Stamos, verlaat het bedrijf later deze maand voor een positie aan de Stanford University. Facebook probeert intussen hun gebruikers gerust te stellen dat dit geen veiligheidsramp als gevolg heeft.


 

Alex Stamos, hoofd beveiliging van Facebook, heeft aangekondigd dat hij later deze maand zal opstappen bij het bedrijf. Hij verlaat zijn functie voor een job aan de Stanford University. Facebook heeft ook geen vervanger klaarstaan voor Stamos. Hierdoor stellen velen zich de vraag hoe Facebook nu zal omgaan met veiligheidsproblemen, zoals de recente politieke manipulatie met fake accounts of het schandaal van Cambridge Analytica.

 


Stamos had zijn positie bij Facebook sinds 2015 en hoewel zijn titel in feite symbolisch was, zal hij toch gemist worden. Hij was namelijk een van de weinige werknemers die in gesprek ging met mensen buiten het bedrijf omtrent veiligheidsproblemen. Facebook is zich ervan bewust dat het vertrek van Stamos hen in een slecht daglicht plaatst gezien de recente gebeurtenissen. Een woordvoerder deelde echter mee dat Facebook grote investeringen doet om nieuwe veiligheidsdreigingen aan te pakken en dat hun nieuwe beveiligingsstructuur hen helpt de mensen veilig te houden.

 

Facebook doet er alles aan om hun bezorgde gebruikers gerust te stellen dat het vertrek van Stamos geen veiligheidsramp betekent. Om te weten of het bedrijf nog steeds in staat is om veiligheidsproblemen effectief aan te pakken, moeten we dus eerst wachten op die problemen. Maar over het algemeen is het natuurlijk beter als die zich niet voordoen in de eerste plaats.