Nieuws

Facebook ontmaskert gecoördineerde poging om tussentijdse verkiezingen te beïnvloeden

Facebook heeft recent 32 pagina's en accounts van haar platform verwijderd omdat die zich schuldig zouden gemaakt hebben aan "gecoördineerd onauthentiek gedrag".

 

In een blogpost liet Facebook vandaag weten dat het een campagne het ontdekt dat erop gericht was om het politieke discours op het platform te beïnvloeden. Facebook heeft nog niet ontdekt wie er achter de accounts zat, maar het heeft wel alvast een link kunnen vinden met pagina’s die geassocieerd wordeb met het Russisch-gebaseerde Internet Research Agency.  

 

De accounts en pagina’s waren samen goed voor ongeveer 9.500 posts. Ze lieten 150 advertenties los op het platform, spendeerden zo’n 11.000 dollar en creëerden ongeveer 30 evenementen sinds maart 2017. Meer dan 290.000 accounts volgden tenminste een van die pagina’s.  

 

Facebook staat onder intense druk aangezien de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen met rasse schreden naderen. Verschillende kiesgerechtigden zijn uiteraard bezorgd dat er zich een scenario herhaalt als dat van de Amerikaanse verkiezingen in 2016.  

 

Nathaniel Gleicher, Facebook’s verantwoordelijke voor cybersecurity, liet aan de New York Times het volgende weten: “Het is onvermijdelijk dat we nog extra bewijsmateriaal zullen vinden. Daarnaast zullen we ook nog andere actoren vinden, of die nu van Rusland afkomstig zijn, of van andere landen, of zelfs binnenlandse actoren zijn die proberen het platform van binnenuit aan te vallen.”  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business