Uber zal stoppen met het ontwikkelen van zelfrijdende trucks die ladingen meedragen. Dat liet het taxiplatform maandag weten. Uber wil daarmee haar technologie van zelfrijdende voertuigen enkel toespitsen op auto's.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!



 

Uber kocht in 2016 Otto over, en wilde daarmee zowel letterlijk als figuurlijk baanbrekende innovatie brengen in de wereld van zelfrijdende voertuigen. Daarbij maakte het ook nog eens gebruik van Uber Freight, de smartphone app die truckchauffeurs en schippers met elkaar kon verbinden.  

 

Uber Freight ondervindt alvast geen schade door de beslissing, liet Uber weten. Trucking wordt al lange tijd gezien als een natuurlijke toepassing voor zelfrijdende technologie doordat autosnelwegen in vergelijking met stadsstraten min of meer voorspelbaar zijn.  

 

Uber liet eerder dit jaar al weten dat het manueel rijden met een truck te willen vervangen door een  zelfrijdende oplossing. Concreet wil Uber menselijke truckers inzetten voor korte afstanden, en zelfrijdende trucks voor langere afstanden.  

 

Uber krijgt af te rekenen met sterke concurrentie van andere kleppers uit Silicon Valley zoals Tesla en Google op vlak van zelfrijdende technologie.  

 

Uber meldt ook nog dat het de werknemers die momenteel aan zelfrijdende trucks werkten, zal overplaatsen naar het departement dat verantwoordelijk is voor zelfrijdende voertuigen.