Afspraken. Soms komen ze uit, soms weer niet. Voor al de afspraken die niet uitkomen heeft Google Calender nu een optie toegevoegd waarbij een nieuwe afspraak maken kinderspel wordt.

Advertentie

 

Daarbij kan je in plaats van ja of neen te antwoorden op de uitnodiging naar een afspraak of evenement, nu gewoon een nieuw tijdstip voorstellen dat beter past voor jou.  

 

Dat zorgt er ook voor dat je niet langer iedereen op Slack moet bestoken met “Ik kan er dan niet zijn, wanneer zijn jullie nog vrij?” Zolang als je collega’s of vrienden je toegang geven in hun agenda, kan je meteen zien wanneer iedereen een plaatsje vrij heeft in zijn of haar agenda. Op die manier vind je snel en efficiënt een tijdstip dat voor iedereen werkt.  

 

Wanneer je een geschikt tijdstip gevonden hebt, kan je je voorstel naar de organisator van de meeting of het evenement sturen, samen met een notitie. Hij of zij kan je suggestie dan aanvaarden. (of ook niet.)  

 

De functie is beschikbaar in G Suite en in Microsoft Exchange, maar werkt niet voor evenementen met meer dan 200 gasten. De nieuwe feature is nu al beschikbaar online, en zal vanaf 13 augustus op je smartphone uitgerold worden.  

Advertentie