Google neemt Virtual Reality-ingenieur Richard Marks onder de arm. Richards zal deel uitmaken van het experimentele ATAP-team van Google.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Marks verlaat na 19 jaar Sony en zoekt nieuwe horizonten op. Die vindt hij bij Google. Marks was  het brein achter de PlayStation VR headset en deed voor Sony dienst als woordvoerder wanneer Virtual Reality ter sprake kwam.  

 

Nu maakt Marks deel uit van de Advanced Technology and Projects Group (ATAP) van Google, die ook experimentele projecten ontwikkelt zoals X, maar in een kortere tijdspanne.  

 

Op LinkedInn bevestigt Marks alvast zijn overstap naar Google. Het is echter nog niet helemaal duidelijk welke specifieke positie hij zal innemen binnen ATAP en waar hij precies aan zal werken.  

 

Google pikt de laatste tijd steeds meer veteranen uit de gamingindustrie op, waaronder de voormalige CEO van Xbox en Playstation Phil Harrison. Kort nadat Harrison het team van Google vervolledigde, werd een rapport gepubliceerd waarin te lezen stond dat Harrison aan een gamestreamingdienst werkt genaamd ‘Yeti’ en dat die er zelfs hardware voor aan het testen is. 

 

Hoewel Google zich niet liet ontvallen of Marks ook voor dat specifieke initiatief producten zou ontwikkelen, is het duidelijk dat Marks de kwalificaties heeft. Naast de PS VR die hij mee hielp creëren, stond hij ook aan de wieg van de PlayStation Eye camera en de Move Controller.  

 

De indienstname van Marks en Harrison toont aan dat Google ook steeds meer wil inzetten op een VR-tak van haar diensten.