Twitter

De aandelen van de microblogdienst zijn gedaald met 20 procent nu bekend is geraakt dat Twitter een groot aandeel van haar dagelijkse gebruikers is kwijtgeraakt.

Advertentie

 

In haar tweede kwartaal tekende Twitter een verlies op een miljoen maandelijkse gebruikers. Het aantal internationale gebruikers bleef op hetzelfde niveau bengelen, terwijl in de VS al 69 miljoen accounts sneuvelden in het vorige kwartaal.

 

De markten zijn opgeschrikt nu duidelijk werd dat Twitter er niet in is geslaagd om in de VS te groeien. Een jaar geleden kon het sociale mediaplatform nog gewag maken van 68 miljoen gebruikers in haar thuisbasis, en groeide haar internationale aanwezigheid met 3,5 procent. Dat is al bij al een bescheiden cijfer. De markten maken zich nu zorgen of Twitter haar bereik wel kan uitbreiden.

 

Twitter legt de oorzaak van de daling bij hun klopjacht op valse accounts. Het sociale mediaplatform laat weten dat die in het afgelopen jaar verdubbeld zijn, maar is ook lichtelijk verbaasd over de impact op de kwartaalcijfers. Dat het verwijderen van die valse accounts een dergelijk effect zou hebben op de kwartaalcijfers, had Twitter naar eigen zeggen niet verwacht.

 

De daling is bijzonder frustrerend, aangezien Twitter wel een recordwinst van 86 miljoen euro heeft geboekt in het afgelopen kwartaal.

 

De inkomsten van Twitter lagen boven de 60 miljoen euro die analisten hadden voorspeld. Na de beurscrash van facebook deze week, willen investeerders echter groeipotentieel zien, en dat is nu net waar het schoentje wringt.