Amazon heeft het de laatste tijd niet altijd even makkelijk gehad. De winst van dit kwartaal maakt echter veel goed.

Advertentie

 

Een paar dagen geleden kwam aan het licht dat de gezichtsherkenningstechnologie van de e-commercegigant niet op punt staan, dat de Amazon Echo het niet altijd even nauw neemt met privacy en dat Prime Day ondanks de grote winstmarges niet helemaal verliep zoals gepland.

 

Die tegenslagen waren echter niet genoeg om de groei van de technologiegigant te vertragen, zo tonen de tweede kwartaalcijfers van Amazon aan. De nettowinst van Amazon groeide aan met 39 procent, tot een 45 miljard euro in vergelijking met vorig jaar, wat overeenstemt met een totale nettowinst van 2 miljard euro in de voorbije maanden.

 

Een van de meest lucratieve segmenten is de persoonlijke assistent van Amazon, de Alexa. Volgens Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon, is het aantal toestellen die werken met Alexa in het afgelopen jaar verdrievoudigd. Zo werken onder andere Windows 10 PC’s van Acer, HP en Lenovo met de Alexa spraaktechnologie, evenals BMW, Ford en Toyota.

 

Dat laatste is een interessant punt en toont aan dat het bedrijf niet enkel op haar eigen hardware steunt om Alexa aan de man te brengen. Door de persoonlijke assistent in verscheidene producten te integreren, breidt Alexa – en daarmee uiteraard ook Amazon – nogmaals haar marktaandeel uit.

 

Hoewel Amazon in een eerdere verklaring liet weten dat het dit jaar de meest lucratieve Prime Day in haar geschiedenis opgetekend had, omvat het rapport geen cijfers van Prime Day.

 

Ook de clouddiensten van Amazon, Amazon Web services, blijven een winstgevende factor. In het laatste kwartaal voegde Amazon de volgende bedrijven toe aan haar cloudconto: Ryanair, 21st Century Fox en Epic Games.

Advertentie