Je Alexa wordt steeds bruikbaarder.

Advertentie

 

Wanneer je nu je Amazon Echo om informatie over de dichtstbijzijnde apotheek of zwembad raadpleegt, zal de Echo je ook voorzien van andere informatie zoals de openingsuren en het telefoonnummer. Amazon voegt namelijk de bedrijfsinformatie van meer dan 1 miljoen bedrijven toe aan haar Alexaplatform.

 

De update komt er door de samenwerking met Yext, een bedrijf dat businessgegevens van Google en Facebook samenvoegt en dan aanbiedt aan Amazon, maar volgens Bloomberg ook aan Siri.

 

Sinds 2015 biedt Amazon al soortgelijke informatie aan. Daarmee maakt de technologiegigant gebruik van het platform Yelp, waarop gebruikers reviews kunnen neerpennen over hun culinaire en service-ervaringen in de horeca.

 

De gegevens van Yext bouwen niet op klantenreviews. Yext haalt haar gegevens namelijk direct van bedrijven die met het platform samenwerken, zoals McDonalds, T-Mobile en Rite Aid. Allemaal werken ze samen met Yext om hun data up to date te houden.

 

De update is nog niet wereldwijd beschikbaar. Momenteel zijn er nog maar een select aantal landen waar de update beschikbaar zal zijn, zoals de VS, Canada, Australië en India. Er zijn wel plannen om de update ook in andere landen door te voeren.