Nieuws

Tegenvallende resultaten voor Facebook

Het gaat Mark Zuckerberg niet altijd voor de wind. Hoewel hij recent nog werd uitgeroepen tot de derde rijkste persoon ter wereld, kreeg hij dit jaar te kampen met hoorzittingen omtrent de GDPR en werd zijn aanvraag om een dochtermaatschappij in China op te richten ingetrokken nadat hij het al aan de grote persklok had gehangen.

 

Een ongeluk komt echter nooit alleen, want nu zijn ook de tweede kwartaalcijfers binnengelopen. Die waren heel wat slechter dan aanvankelijk gedacht.

 

De aandelen van het sociale netwerk zijn in vrije val, waardoor de marktwaarde van Facebook zo’n 85 miljard euro gedaald is. Het sociale netwerk boekte wel een winst van 11,3 miljard dollar, en telt dagelijks 1,47 miljard actieve gebruikers.  

 

Het nieuws kwam niet helemaal onverwacht. Zuckerberg en andere Facebook-kaderleden waarschuwen er al maanden voor dat de nieuwe GDPR-reguleringen uiteindelijk zouden resulteren in minder groei en lagere inkomsten.

 

“Zoals ik al eerder zei, investeren we zoveel in veiligheid dat het onze inkomsten negatief beïnvloedt. Dit kwartaal zien we daar de gevolgen van”, aldus Zuckerberg.

 

Investeerders waren geschrokken, maar niet enkel van de tegenvallende cijfers. Het aantal dagelijkse actieve gebruikers is in het geheel niet aangegroeid in de Verenigde Staten, de meest lucratieve markt van het sociale netwerk.

 

In Europe moest Facebook zelfs 3 miljoen dagelijkse actieve gebruikers inboeten als een gevolg van de nieuwe privacywetgeving. Zelfs in regio’s waar Facebook nog aan het groeien is, groeit het steeds gestager dan in voorgaande kwartalen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business