Workout-apps zoals Nike Training Club zijn fijn maar hebben een groot nadeel: ze zorgen ervoor dat je maar blijft staren naar het schermpje van je telefoon, waardoor de flow van je training ook onderbroken wordt.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Daardoor verlies je ook vaak tijd tussen sets door. Tijd die je anders zou kunnen besteden aan muscle building. Of om te flexen uiteraard. Aan jou de keuze.  

 

Nike (you can do it!) vond dat dat beter kon. Nu brengt de sportgigant een versie uit van Training Club met het specifieke doel om je focus op je workout te houden, en niet op je telefoon. Om te beginnen moet je de workout wel even opstarten op je telefoon, maar daarna kan je je concentreren op je #fitjourney.  

 

Het horloge zal aangeven hoeveel tijd er nog overblijft voor een bepaalde oefening, of hoeveel keer je een bepaalde set nog moet herhalen. Daarnaast wordt ook je hartslag en je calorieverbranding bijgehouden.

 

In de meeste gevallen moet je tijdens je workout niet eens naar het schermpje van je telefoon kijken: je horloge laat je door middel van korte vibraties weten dat het tijd is om over te stappen naar de volgende set. Dat is een hele verbetering tegenover de Apple Workoutapp, waarbij je zelf de reps and rests moest tellen.  

 

De app is vanaf vandaag overal beschikbaar en zal ook elke workout in de iPhone app ondersteunen.