Nieuws

Google Docs voegt AI-spellingchecker toe

Vanaf nu hoef je geen gebruik meer te maken van tools zoals Grammarly als je niet meteen gezegend bent met een talenknobbel.

 

In het kader van een grootschalige update die zich voornamelijk richt op G Suite-gebruikers heeft Google grammaticasuggesties toegevoegd aan Docs voor gebruikers van het Early Adopter Program.

 

De nieuwe feature detecteert door middel van machine learning alle soorten taalfouten. Dat gaat van basisfouten, zoals ‘de’ in plaats van ‘het’ tot grotere taalproblemen met een zinstructuur en ondergeschikte zinnen.

 

Omdat de spelchecker aangedreven wordt door AI, zal die na verloop van tijd ook ingewikkeldere taalfouten weten te strikken.  

 

Maar dat is niet alles. Google zal over een paar weken ook smart reply beschikbaar maken voor de Hangouts chat in G Suite. Zo moet je niet langer langer braafjes “ik dacht het niet!” uittypen wanneer een van je collega’s vraagt of het kwartaalrapport al klaar is.

 

Al bij al probeert Google de rompslomp van teksten en antwoorden uittypen ietwat te verlichten, al voelen de resultaten af en toe wat onpersoonlijk.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business