Nieuws

Amazon Part Finder vindt jouw vijzen terug

Daar sta je dan, vastberaden, met je IKEA-onderdelen in de hand. Alleen heb je niet echt een idee welke vijsjes je nu precies nodig hebt voor dat authentiek ogende badkamerkastje.

 

Je legt je werkzaamheden stil en krabt even in de haren. Wat nu?

 

Je hebt het vast en zeker wel al eens meegemaakt, zeker als het klussen nu eenmaal niet in je genetische code verwerkt zit. Dat is sinds kort geen obstakel meer wanneer je zelf je meubels, of andere bouwwerken in elkaar wil zetten. Amazon komt namelijk met een handige app; de Amazon Part Finder.

 

Met de handige app kan je net die schroeven, vijsjes, bouten en moeren identificeren die jij nodig hebt om je bouwwerk te voltooien. Amazon voegde de feature recent toe aan haar iOS app, maar liet daarbij niet weten wanneer de Part Finder beschikbaar zou zijn. Ook is er momenteel nog geen sprake van een Android-lancering.

 

Om van de app gebruik te maken, moet je het onderdeeltje op een witte ondergrond plaatsen naast een muntje. Dat laatste is waarschijnlijk om de schaal te bepalen. De app zal je daarna vertellen hoe je de camera moet vasthouden, en nadat de app het voorwerp gescand heeft, zal het een aantal resultaten weergeven.
Het daaropvolgende schermpje zal je om meer details vragen; of een schroef een ronde of platte kop heeft, en ook bij welke schroevendraaier die hoort.

 

De app komt zonder twijfel goed van pas, zeker voor types met twee linkerhanden. Volgens Amazon kan Part Finder momenteel 100 types vijsjes en schroeven herkennen, goed voor miljoenen onderdelen. Als we daarmee al een trip naar Ikea uitsparen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business