Nieuws

Vierde telecomspeler verontrust gevestigde Belgische waarden

Vanaf volgend jaar komt er een vierde telecomspeler bij. Vorige maand opperde minister Alexander De Croo (Open Vld) het voorstel om ruimte vrij te maken voor een vierde telecomspeler. Dat voorstel werd goedgekeurd door de regering.

 

Volgend jaar zullen er dus een deel van de mobiele frequenties vrijgemaakt worden voor een vierde telecomspeler. Die zal in de beginperiode via nationale roaming kunnen gebruik maken van de bestaande netwerken van Telenet, Proximus en Orange. Op die manier krijgt de nieuwe speler een marge om zich te kunnen lanceren.  

 

De drie telecomoperatoren zijn niet zo opgezet met het nieuws, en vooral Proximus spreekt zich sterk uit tegen de beslissing van de regering. “Dit zal onvermijdelijk de netwerkinvesteringen en de tewerkstelling in de Belgische telecomsector onder druk zetten”, aldus Proximus.  

 

De Croo vindt dat Proximus zich maar niet zo moet aanstellen. “De prioriteit voor een bedrijf als Proximus moet zijn zich voor te bereiden, en niet een akkoord te bekritiseren.”  

 

De Croo gelooft dat de nieuwe speler tot een prijsdaling zal leiden. Met de verkiezingen in het verschiet, is dat zeker geen slechte zet.  

 

Het is momenteel wel nog onduidelijk of die vierde telecomspeler er komt. De Belgische regering moet namelijk eerst nog een operator vinden die de concurrentie wil aangaan met Proximus, Telenet en Orange.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business