Nieuws

DARPA introduceert derde generatie AI

Hoewel doemdenkers ons regelmatig vertellen dat AI een gelijkwaardige intelligentie als de menselijke begint te verkrijgen, is dat sterk overdreven.

 

In feite is de meeste AI nog steeds erg dom en is het zelfredenerend vermogen erg beperkt. Indien je het al eens aan de stok hebt gehad met een chatbot, zul je begrijpen waarover we het hebben.  

 

Het bedrijf DARPA is er echter van overtuigd dat het AI naar een hoger niveau kan tillen en wil daarmee een derde generatie aan kunstmatige intelligentie opstarten. Daarbij zijn aanpassing aan de context en de mogelijkheid om de eigen beslissingen te verantwoorden van essentieel belang.

 

Wanneer een beeldherkenningssoftware bijvoorbeeld een kat identificeert, zal de software nu ook verantwoorden waarom het tot die conclusie is gekomen. Het zal puntjes oplijsten zoals een pelsje, klauwen en snorharen om die conclusie te verantwoorden. 

 

DARPA hoopt om de AI-ontwikkeling in een stroomversnelling te brengen. Het belooft gestroomlijnde processen waarbij je niet meer verscheidene jaren op je honger zal moeten wachten om getuige te zijn van een doorbraak in AI.  

 

De AI-industrie hangt echter niet vast aan het werkschema van DARPA, en het is dan ook goed mogelijk dat andere bedrijven ook met een dergelijke derde generatie op de proppen zullen komen.

 

DARPA legt wel het vuur aan de schenen bij die klassieke AI-bedrijven, en toont met deze beweging aan dat we stilletjesaan evolueren in de richting van machine learning die tegelijk ook zelfstandig kan denken en niet enkel gegevens verwerkt.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business