Nieuws

Amazon Prime Day klokt af op winst van 3,6 miljard euro

Koopjesjagers spendeerden volgens schattingen van Wedbush Securities dit jaar tijdens de Amazon Prime Day 33% meer dan vorig jaar.

 

De e-commercegigant geeft de inkomsten van het 36-uur durende event dat op maandag van start ging niet vrij. Wedbush Securities analist van dienst Michael Pachter baseert zijn analyse op informatie die het bedrijf wel vrijgaf, zoals het feit dat het meer dan 100 miljoen producten verscheepte en dat kleine en middelgrote bedrijven meer dan 1 miljard aan producten verkochten in de eerste 24 uren.

 

De webshop van Amazon biedt producten aan van eigen makelij maar ook die van onafhankelijke handelaars die commissies en toelages betalen aan Amazon voor de opslag, levering en de verkoop op het platform.  

 

Veel klanten waren teleurgesteld door de vele glitches op het e-commerce platform. Zo konden klanten soms geen producten toevoegen aan hun winkelkarretje of leidden hun zoekresultaten in een foutmelding.  

 

Dat schijnt echter geen invloed te hebben gehad op de winst van Amazon, al gaat het uiteraard maar om een schatting, en niet om een officieel cijfer.  

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business