Facebook wil je Messenger-contactlijst uitbreiden door de app te synchroniseren met Instagram. Het sociale mediaplatform heeft een feature gelanceerd in Messenger dat je toelaat om je instagramcontacten te synchroniseren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Dat gebeurt echter alleen wanneer je ervoor kiest om je account te linken. De optie zal verschijnen in de tab ‘personen’, naast de reeds bestaande optie om de contacten van je telefoon met de Messenger app te synchroniseren.  

 

Facebook heeft ondertussen al bevestigd dat het om een volledige publieke lancering van de nieuwe feature gaat. Wanneer je drukt op ‘verbind met Instagram’, zal Messenger automatisch contacten van Instagram toevoegen. Daarenboven wordt je gebruikersnaam en account ook nog eens zichtbaar voor andere personen op Messenger. 

 

Het is niet de eerste keer dat Facebook integratie tussen de twee platformen bevordert. Zo gaf het in 2016 aan bedrijven de toegang tot een eengemaakte mailbox tussen Facebook, Instagram en Messenger.

 

Vorig jaar testte Facebook ook notificaties uit die over de verschillende applicaties heen lopen. Er bestaat zelfs een optie om Facebook in Instagram zelf op te starten, via een icoontje op je Instagram-profielpagina.  

 

Dat Facebook de feature nu lanceert is opmerkelijk, aangezien de eigen berichtenservice van Instagram een erg populaire op zichzelf staande communicatieservice is geworden.