Amazon zal zelf pakjes verzenden.

Advertentie

 

Amazon gaat vanaf nu af aan al haar pakjes zelf verwerken. Dat is een aderlating voor DHL Kontich, aangezien er daar nu 42 vaste jobs en zeker 30 interimcontracten op het spel staan.

 

Vanaf volgende maand wordt er al minder werk verwacht bij DHL. Deze middag zitten de vakbonden samen met de directie van DHL om de nakende ontslagen te vermijden.

 

Vanaf 30 september stopt de samenwerking tussen DHL en Amazon volledig. Dat zorgt ervoor dat 42 vaste jobs bij DHL Kontich bedreigd zijn. Daarnaast lopen ook 30 interimcontracten de kans om stopgezet te worden.

 

Wim De Jonghe van de Socialistische Vakbond betreurt dat die interimcontracten waarschijnlijk niet gered zullen kunnen worden. “Voor de uitzendkrachten kunnen we jammer genoeg niets onderhandelen omdat zij vaak werken met dagcontracten.”

 

Voor de werknemers die vast in dienst zijn, proberen de vakbonden en de directie echter een oplossing te vinden. Een van de oplossingen die daarbij op tafel ligt is een hertewerkstelling binnen DHL zelf.

 

De werknemers krijgen in dat geval een motivatiepremie en blijven ook hun anciënniteit behouden. “Zo willen we het aantal naakte ontslagen zo beperkt mogelijk houden”, aldus De Jonghe.