Amazon zal opnieuw haar controversiële gezichtsherkenningssoftware implementeren bij de politiediensten van Orlando. Eerder kwamen er al privacyklachten binnen bij het politiekantoor die ervoor zorgden dat het programma tijdelijk moest stopgezet worden.

Advertentie

 

Nu zal de arm der wet van Florida de software, die trouwens Rekognition heeft, opnieuw uittesten. Daarvoor verzamelt Rekognition data van 8 camera’s die op strategische plekken doorheen de stad zijn opgesteld. Dat werd bevestigd door het politiedepartement in een officiële e-mail.

 

Na verloop van tijd zullen de politiediensten van Orlando steeds meer camera’s installeren van waaruit Rekognition data kan verzamelen, om zo te testen of de software wel effectief grotere volumes aan data kan verwerken.

 

Rekognition wordt gebruikt om mensen, objecten en activiteiten in video’s en beelden te identificeren door middel van grote databases. De politiediensten van Orlando menen nu dat het de veiligheid van de stad waarborgt, maar waren niet altijd van die mening.

 

Eerder nog lieten ze het programma varen nadat Jeff Bezos een open brief aan zijn adres ontving waarin de privacygevaren van de gezichtsherkenningssoftware van Amazon onderstreept worden. Daar is de politie van Orlando nu van teruggekomen, met als argument dat de technologie de veiligheid van de stad verhoogt.

 

“Onze levenskwaliteit zou er vandaag veel erger aan toe zijn als we alle nieuwe technologie uit ons leven zouden bannen gewoon omdat het gevaar bestaat dat een paar enkelingen die technologie zouden misbruiken” aldus een woordvoerder van Amazon.

Advertentie