IBM heeft nu een manier gevonden om een draai te geven aan ieders favoriete tijd van het jaar; de performance reviews!


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

De technologiegigant maakt daarvoor gebruik van haar state of the art kunstmatige intelligentie van Watson. Werknemers bij IBM zullen vanaf nu dus niet meer beoordeeld worden op wat ze al gedaan hebben, maar wat ze (ongetwijfeld) nog zullen presteren.  

 

Het is niet zo verwonderlijk dat uitgerekend Watson hier nu mee op de proppen komt. Het bedrijf is een pionier op het gebied van AI en beschikt ook over grote datavolumes van personeel (380.000 werknemers wereldwijd!) waar haar algoritmes mee aan de slag kunnen gaan.  

 

IBM Watson zal voor dit nieuwe principe gebruikmaken van bedrijfsdata om zo logische voorspellingen te maken over individuele prestaties van werknemers. Door de performance reviews van al die werknemers te automatiseren, wint IBM heel wat tijd.   

 

Volgens een rapport van Bloomberg, voorspelt Watson met 96 % accuraatheid de prestaties van haar werknemers. Er wordt vanuit gegaan dat een AI je recente salestraining of cursus Frans niet over het hoofd zal zien, of die vete met jou niet tegen je zal gebruiken in je performance review.