Amazon Go

Bijna alle winkels wereldwijd maken gebruik van het kassa-systeem om aankopen af te rekenen. Amazon heeft daar echter niks mee, zo blijkt. Het bedrijf heeft namelijk winkels zonder caissières of kassa’s.

Advertentie

 

GeekWire heeft een rapport van Amazon in handen gekregen betreffende een nieuwe winkel zonder caissières. Waar de meeste supermarkten kassa’s en caissières hebben, pakt Amazon dit anders aan. Bij binnenkomst in een Amazon Go winkel moeten klanten hun telefoon scannen. Vervolgens wordt een klant door middel van camera’s en sensoren gevolgd tijdens zijn of haar aankopen. Uiteindelijk wordt het bedrag van de aankopen vanzelf van de rekening van de klant afgeschreven.

 

Inmiddels is dit concept sinds begin dit jaar in werking getreden. De eerste locatie was onder het hoofdkantoor van Amazon in Seattle. Het Amerikaanse bedrijf lijkt dit echter snel uit te willen rollen, en heeft nieuwe winkels al in de planning staan. De tweede winkel zou volgens het rapport van GeekWire wederom in plaatsnemen. Ditmaal is de locatie wel bijna tweemaal zo groot, drieduizend vierkante meter ten opzichte van de achttienhonderd vierkante meter voor de eerste winkel.

 

Daar zou het echter niet bij blijven, een rapport van The Seattle Times toont namelijk dat de Go-winkels ook naar Chicago en San Francisco toe komen. Alle drie de winkels hebben een ding gemeen, de verwachting is dat ze zullen verschijnen, waar en wanneer blijft enkel onbekend.

Advertentie