LinkedIn introduceert 2 nieuwe features op haar platform: een QR-code van je LinkedIn-profiel en een vertaalservice.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

De populaire zakelijke netwerkingssite Linkedin voert een aantal belangrijke aanpassingen door. Allereerst voegt LinkedIn een QR-code toe aan je profiel. Dat maakt het makkelijker om je profiel te delen. Daarnaast voegt de netwerkingssite ook nog eens een feature toe waarmee je je posts kan vertalen. 

 

Gedaan met visitekaartjes! 

 

LinkedIn laat je nu connecties leggen door middel van QR-codes. Daarvoor hoef je enkel in de LinkedIn app op het QR-icoontje te klikken in de zoekbalk. Daar vind je dan een QR-scanner, evenals je eigen unieke LinkedIn-code.

 

Door de code van iemands LinkedIn-profiel te scannen wordt je meteen naar het profiel van die specifieke persoon geloodst. Dat is echter niet alles; je kan ook je eigen code delen door middel van de berichtenservice op LinkedIn of die zelfs in je e-mailhandtekening verwerken. 

 

De update werd door LinkedIn aangekondigd in een blogpost en prijst het gemak aan van de nieuwe feature, die businessskaartjes binnenkort compleet overbodig maakt. “Vandaag introduceren we de LinkedIn QR-code , zodat je heel makkelijk iemands profiel kan terugvinden.”

 

De aankondiging heeft het ook nog over het gemak dat gebruikers vanaf nu zullen ervaren wanneer ze zich op zakelijke evenementen bevinden: “De volgende keer dat je je op een zakelijk evenement bevindt, en je ontmoet iemand waar je graag mee in contact wil blijven, moet je nu enkel nog maar de app openen en hun QR-code scannen om zo met elkaar in contact te blijven. De dagen van visitekaartjes zijn daarmee voorgoed voorbij, evenals de gênante vragen of die persoon nogmaals zijn of haar naam kan spellen. 

 

Vertaalopties 

 

Een andere belangrijke feature die LinkedIn introduceert, zijn de vertaalopties die vanaf nu worden toegevoegd. Zo zal je vanaf nu een “zie vertaling” knopje te zien krijgen naast posts in je LinkedIn overzicht, maar ook bij het onderdeel “recente activiteiten”.

 

De vertalingsdienst wordt aangeboden door Microsoft text Analytics API, die trouwens ook de vertalingen voor Bing, Skype, office en Twitter verzorgt. De vertalingen zullen beschikbaar zijn in 60 talen. 

 

De QR-codes zijn nu beschikbaar voor iOS en Android. De vertaalfeature is zowel voor de desktopversie als voor de mobiele versie beschikbaar en zal in de loop van de komende weken beschikbaar gesteld worden.