Google engageert zich voor digitaal welzijn en introduceert een nieuwe feature die vanzelf afspraken afwijst wanneer je ergens languit op het strand ligt.

Advertentie

 

Digitaal welzijn is een hot topic dit jaar. Dat werd recent nog bewezen door het succes van de digitale welzijnsapps ‘Calm’ en ‘Headspace’. Ook Apple pikt in op de trend en kondigde op haar jaarlijkse developers conference haar nieuwe app Screen Time aan, dat je smartphonegebruik aan banden legt.

 

[related_article id=”174925″]

 

Steeds meer bedrijven springen mee op die kar. Zo ook Google. Die heeft nu een nieuwe feature geïntroduceerd bij Google Calendar, dat ervoor zorgt dat voorgestelde afspraken automatisch geannuleerd worden wanneer iemand die periode op vakantie is.

 

De app kadert in het engagement aan digitaal welzijn waaraan Google zich verbonden heeft. De nieuwe feature laat je toe om een out of officemelding te creëren om je contactpersonen ervan op de hoogte te brengen dat je op vakantie bent, waarop Google automatisch je vergaderingen en afspraken voor die periode zal afwijzen.

 

De kunstmatige intelligentie-handigheidjes van Google zullen ook proberen om bepaalde evenementen in je agenda te labelen als ‘out of office’. Op basis daarvaan past Google Calendar ook nog eens het type evenement aan voor jou.

 

Google werkt al geruime tijd aan de update, maar zorgt er nu voor dat haar gebruikers er een beter gebalanceerde levensstijl op kunnen nahouden. Google maakt de update eerst beschikbaar voor G-suitegebruikers, na verloop van tijd wordt de nieuwe feature voor iedereen beschikbaar.

Advertentie