Tesla sluit fllialen energietak

Uit documenten die persbureau Reuters in handen heeft gekregen blijkt dat ongeveer twaalf filialen van het voormalige SolarCity gesloten zullen worden. Zeven huidige en voormalige werknemers van Tesla onderschrijven het bericht.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Volgens Reuters heeft Tesla’s beslissing om te herstructureren en afscheid te nemen van 9 procent van zijn personeel grote gevolgen voor het dochterbedrijf dat onder andere zonnepanelen verkoopt en installeert, Tesla Energy. Drie documenten die het persbureau in handen heeft gekregen, maken melding dat ongeveer twaalf filialen van het voormalige SolarCity gesloten zullen worden. Zeven huidige en voormalige werknemers van Tesla onderschrijven het bericht.

 

Tesla kocht SolarCity twee jaar geleden voor een slordige 2,6 miljard dollar, een volgens velen omstreden aankoop. Het bedrijf werd opgericht door twee neven van Tesla-baas Elon Musk en is inmiddels onderdeel van de Energy-tak van het bedrijf. Naast de sluiting van de filialen zou ook de samenwerking met de Amerikaanse keten van bouwmarkten Home Depot worden beëindigd. Volgens de gesproken werknemers was deze deal goed voor ongeveer de helft van de verkopen.

 

Precieze gevolgen nog niet duidelijk

Na de herstructurering zouden er zo’n 60 installatiefilialen over blijven. De documenten waren niet eenduidig over welke vestigingen gesloten zouden worden. Tesla heeft nog niet gereageerd op de gelekte documenten, welke filialen gesloten gaan worden en hoeveel personeelsleden hun baan gaan verliezen. Volgens het bedrijf zouden de bezuinigingen bij zijn energietak in lijn zijn met de aangekondigde negen procent ontslagenen.