Jensen Huang, de CEO van Nvidia heeft een nieuwe versie van haar grafische kaart uit de doeken gedaan. Volgens Nvidia is het de kaart met de krachtigste GPU die ze tot nu hebben uitgebracht. De Titan V kaart maakt gebruik van de Nvidia Voltatechnologie en heeft een Tensor kern.

Advertentie

 

Huang onthulde de kaart op de ‘Titan V CEO editie’ op de Computer Vision and Pattern Recognition Conference in Salt Lake City, Utah.

 

Huang toonde zich van zijn meest vrijgevige kant en schonk 20 van die nieuwe grafische kaarten aan de wetenschap, meerbepaald aan AI-researchers die zich toespitsen op robotica en autonoom rijden. Een fijn cadeautje, als je je bedenkt dat de kaarten per stuk 3.000 dollar waard zijn. De gelukkige onderzoekers waren onder andere vorsers aan de Chinese wetenschapsacademie, de Universiteit van Peking, Stanford University.

 

De editie is ondertekend door Huang zelf en is in feite een PR-stunt. De kaarten zijn erop gericht het imago van Nvidia meer te laten associëren met wetenschappelijk onderzoek, in plaats van met hardcore gaming. Volgens Nvidia heeft Huang de kaarten zelfs “speciaal voor AI-onderzoekers laten ontwerpen”.

 

Huang toonde zich bij het overhandigen van de grafische kaarten lichtelijk emotioneel. “De grootste uitdagingen ter wereld oplossen en getuige zijn van kunstmatige intelligentie tijdens mijn levensduur, dat is iets waar ik jullie allemaal voor wil bedanken. Jullie brengen me zoveel vreugde.”

Advertentie